KIWI HOUSE - GRANARY SQUARE, LONDON

Role         Landscape Architects
Client       NZ Olympic Committee
Budget     £25,000
Status      Temporary structure for duration of 2012 Olympics

 


APPROACH   To create a New Zealand bush inspired flexible landscape for athletes & supporters alike to gather for the 2 weeks for the London 2012 Olympics.

OUR ROLE   To establish a method for construction of a temporary shelter and fence out of found and borrowed materials, inspired by traditional New Zealand farm outbuildings. Kiwi House also incorporated mature New Zealand plants sourced from across the UK, to create a retreat-like space with a strong sense of identity, fostering feelings of home for New Zealanders while they were in the middle of King’s Cross, London.

SUCCESS  The venue was used by celebrated New Zealand chef Peter Gordon to prepare and serve food for people to eat outside in the sun, or under the shade of the sail cloth, Cordyline australis, and other semi mature New Zealand native trees.