SANCTUARY at HOTEL PARADISE

EA were commissioned to deliver concept and detailed landscape architectural services for an exclusive mixed use development, 'Sanctuary' in Kuala Lumpur by ZLG in association with David Adjaye Architects. EA’s landscape concept focused on creating a high quality 'urban oases' based around a central communal pool and supported by a number of 'retreat' spaces. The site topography was a challenging and EA use this to create a dramatic 8 metre waterfall at the key level change to the site and form a memorable entrance feature.  The communal pool was boarded by smaller family pools and a series of sculptural gardens and spaces for relaxation.  EA also developed a 'walkable garden' that could be meandered, explored and that linked together a number of spaces for people to visit and revisit again.